Mount & Blade 2: Bannerlord – дата на излизане, геймплей, фракции

1
369

Всичко, което знаем за Mount & Blade 2: Bannerlord

След почти 10 години разработка, изглежда че най-накрая ще можем да видим Mount & Blade 2: Bannerlord. Тя е предистория на обичаното и много модвано RPG с отворен свят Mount & Blade и се очаква значително да разшири всяка част на оригинала. По-долу сме събрали всичко, което трябва да знаете за играта – датата на излизане, геймплей, подробности за битките, мултиплеър, инструменти за модване и други.

Подробности за Mount & Blade 2: Bannerlord:

 • Mount & Blade 2: Bannerlord е предстоящо RPG с отворен свят, което сериозно набляга на средновековни битки и управление на армии. Тя е дългоочакваната предистория на почитаната Mount & Blade и двете ѝ разширения – Warband и With Fire & Sword.
 • Bannerlord ще излезе в Early Access в Steam на 31 март 2020, а пълната версия се очаква да излезе през 2021.
 • Досега сме виждали различни клипове и демота на Mount & Blade 2: Bannerlord. Определено изглежда по-добре от оригинала!
 • Mount & Blade 2: Bannerlord включва обширен отворен свят, многобройни фракции и комплексна система за средновековни боеве. Ако не сте играли оригиналната Mount & Blade, представете си нещо като Sid Meier’s Pirates!, но върху земя, смесено със стратегическа игра на Paradox, а всяка битка ви вкарва в рунд на Mordhau.
 • Разработчиците от TaleWorlds са потвърдили, че Bannerlord ще има както мултиплеър, така и самостоятелен режим с широка поддръжка на модове.

Дата на излизане на Mount & Blade 2: Bannerlord

Mount & Blade 2: Bannerlord ще излезе на 31 март като заглавие в Steam Early Access.

TaleWorlds засега не е обявила дата за пълната версия на Bannerlord, но очакват играта да седи в Early Access „около година“.

Геймплей на Mount & Blade 2: Bannerlord

Ако сте нетърпеливи да видите геймплей от Mount & Blade 2: Bannerlord, можете да изгледате 7-минутното видео на IGN, заснето на изложението Gamescom 2019.

Характерни черти на Mount & Blade 2: Bannerlord

Mount & Blade ветераните със сигурност ще са запознати с голяма част от механиките на Bannerlord, но дори и за тях ще има доста нов разработки и идеи в тази част от поредицата. Нека прегледаме главните аспекти на предстоящото RPG едно по едно.

Карта на Bannerlord (Калрадия)

Действието в Mount & Blade 2: Bannerlord се развива два века преди оригиналната Mount & Blade, на същия континент като предишните игри – обширна страна на име Калрадия.

Разположението на различните селища и обекти ще е познато на тези, които са играли предишните игри, но в Bannerlord Калрадия покрива по-голяма площ и се предполага, че включва повече планини и географски обекти, за да създаде chokepoint-ове.

Един от членовете на форума на TaleWorlds – “Vesper” – е създал впечатляващ модел на картата на Bannerlord с всички известни фракции, градове, крепости, селища и др. Можете да я видите по-долу.

Bannerlord фракции

 • Има общо 8 фракции в Mount & Blade 2: Bannerlord, въпреки че три от тях (Северната, Южната и Западната империи) технически са една фракция (Калрадската империя) разделена на три заради гражданска война.
 • Картата по-горе има легенда в горния ляв ъгъл, която показва кои територии са контролирани от кои фракции.
 • Таблицата по-долу описва всяка от осемте фракции в Mount & Blade 2: Bannerlord.
Банер Фракции Описание
Северна империя
Столица: Неизвестна
Владетел: Сенатор Лукон
Една от трите отцепени части на Калрадската империя. И трите фракции са специализирани в стрелци и катафракти (тежка кавалерия).
Южна империя
Столица: Неизвестна
Владетел: Императрица Рагея
Една от трите отцепени части на Калрадската империя. И трите фракции са специализирани в стрелци и катафракти (тежка кавалерия).
Западна империя
Столица: Неизвестна
Владетел: Гариос
Една от трите отцепени части на Калрадската империя. И трите фракции са специализирани в стрелци и катафракти (тежка кавалерия).
Асерай
Столица: Кюяз
Владетел: Султан Ункид
Предци на саранидите от Warband. Произлезли от пустинята Нахаза на юг, те специализират в копия и бързодвижеща се кавалерия
Батания
Столица: Марунат
Владетел: Крал Каладог
Горски-ориентиран народ, батанианците са експерти с голям лък и предпочитат да използват партизански тактики.
Кузейтски Ханат
Столица: Макеб
Владетел: Мончуг
Експанзионистична фракция подобна на монголците. Контролират източната граница на Калрадия, така че не е изненадващо, че специализират в конница с лъкове.
Стърджия
Столица: Неизвестна
Владетел: Принц Раганвад
Населяват горите и са любители на войната. Земите на стържданите са богати на ресурси за търгуване.
Вландия
Столица: Правенд
Владетел: Крал Дертърт
Тези предци на свадианците от Warband започват с най-голяма територия, но и с най-много вътрешни кавги. Специализират в арбалети.

 

Битките в Bannerlord

 • Mount & Blade 2: Bannerlord ще използва подобна бойна система като предишните Mount & Blade заглавия (както и игри като Chivalry и Mordhau).
 • Има широк набор от оръжия, от който да си изберете – хладни и такива за далечен бой. Всяко оръжие си има собствени тегло, усещане, скорост, обхват, поведение и щета.
 • Освен обичайните удари и блокажи, можете да раздвижите нещата с ритници и финтове. Има и отделна подсистема за боеве върху коне.
 • Битките в Mount & Blade 2: Bannerlord не се въртят само около вас, но и около войските ви. В Bannerlord ще можете да командвате цели армии от бойното поле като издавате заповеди на различните отряди в движение.

Bannerlord мултиплеър

 • Макар че феновете на оригиналната трябваше да чакат до излизането на Warband, за да играят онлайн, Mount & Blade 2: Bannerlord ще включва както мултиплеър, така и самостоятелен режим от самото начало.
 • TaleWorlds обявиха нов Captain Mode, който е 5v5 PvP режим, в който играчите и армиите им трябва да работят заедно, за да покорят мобилни флагове на грамадно бойно поле.
 • Ще има и Skirmish Mode, 6v6 мултиплейър режим, в който играчите си избират клас и се бият без никакви армии – само с техните собствени оръжия, брони, умения (и коне), за да завоюват победата.

Bannerlord модове

 • Модовете винаги са били изключително важна част от поредицата Mount & Blade. TaleWorlds зачетоха това в разработването на Mount & Blade 2: Bannerlord.
 • Новият engine, който Bannerlord използва ще улесни модинг общността и ще поддържа множество модове едновременно за първи път в историята на поредицата.
 • Ето какво каза основателят на TaleWorlds Армаджан Явуз за модовете в Bannerlord в интервю с PCGamer през 2015:

“Новият engine, който имаме е много по-удобен за работа на модърите. Имаме неща като редактор на терен, редактор на сцени и т.н. Те са значително подобрени и ще дадат много по-големи възможности на модърите. Също така, новата ни скриптинг система използва .NET, така че играчите имат възможността да пишат на C#. Така ще им е много по-лесно да създават модове.

Ще поддържаме множество модове едновременно, за да могат играчите да избират модовете, които искат и да ги използват заедно, за да нагласят изживяването си точно по начина, по който искат. Например, ако един мод променя потребителския интерфейс, друг променя някои предмети, а трети е нещо политическо, играчът ще може да ги комбинира, за да играе мечтаната си игра.“

Това покрива всеки аспект за предстоящата Mount & Blade 2: Bannerlord, за който знаем нещо със сигурност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари