Mundfish с подробности за Atomic Heart

0
450

Играта на руското студио напомня най-добрите образци на видеоигровата индустрия, като Fallout и Bioshock.

Atomic Heart на Mundfish дава всички заявки да е скритата изненада на тази година – пост-апокалиптичен, ретро-футуристичен открит свят, паралелна действителност, Студената война, множество възможности за къстъмизация, шантави герои и полудели роботи. Какво повече може да иска човек? Датата на излизане на играта, но все още не я знаем.

Наскоро Mundfish бяха гости на IGN, на които предоставиха повече информация за своята игра.

„Светът на Atomic Heart представлява алтернативна реалност на Съветския съюз или нека го наречем „алтернативно минало“, обяснява изпълнителният директор на студиото Роберт Багратуни. „Тоест, това е игра, описваща всичко онова, което е можело да се случи, но не е, в СССР, в един период, обхващащ 30-те до 60-те години на миналия век. Сюжетната линия разкрива една реалност, в която СССР все още съществува, но междувременно е била осъществена техническа революция: роботи, Интернет, холограми, всичко това вече е изобретено. Всички тези иновации обаче идват по времето на комунизма, на фона на конфронтацията със империализма на Запада и всички онези други политически и социални аспекти на времето“.

Вие играете офицер от КГБ, който си има ментални проблеми. „Всъщност, той си е напълно луд“, уточнява Багратуни. Той е натоварен с мисия да посети тайния обект 3826 и да го инспектира. Самото място има стратегическо значение – то произвежда роботи, които да работят по полето, да събират реколтата и дърва за отопление и се занимават с други присъщи за човека дейности.

„Роботите са навсякъде. Те са бармани, чистачи, гардове, грижат се за възрастните. Те имат привлекателна външност, тъй като биват продавани навсякъде – като iPhone-и. Във всеки дом има робот, във всеки бизнес. Тогава обаче нещо се случва“, споделя Багратуни. Той обяснява, че вдъхновение за Atomic Heart им е послужило цялата тази невъобразима смес от потайност, талант, неизвестност и хаос, царяща в СССР. Като пример за това, Багратуни привежда два примера – инцидентът при прохода Дятлов, когато опитни планинари са намерени умъртвени по особено жесток начин и случаят със смъртта на Брежнев, когато по държавната телевизия са предавали в продължение на четири часа балета „Лебедово езро“ – музиката, към който ще е залегнала в цялата игра.

Картата, която се вижда накрая на видеото е реалистично изготвена и се простира чак до полярния кръг, а на нея са нанесени всички гори, проходи, планини и полета, както и реална жп линия. Освен това тя е на две нива – наземна и подземна с всички онези бункери от времето на Студената война и атмосферата, която ги придружава.

И макар и да няма все още дата на излизане, геймърите, които са видели и малкото показано от играта, вече са екзалтирани. Това радва изключително много екипа.

„Честно казано, това е просто невероятно! Макар и да искаме играта ни да е наистина велика и добре приета от играеюите, не сме очаквали подобно нещо и в най-смелите си сънища! Целият екип е истински развълнуван, вдъхновен и мотивиран от реакцията на публиката“, завършва Багратуни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари