Naughty Dog отговаря на заплахите и тормоза спрямо тези, които са работили над The Last of Us 2

2
1461

Naughty Dog излезе с изявление по отношение на зачестилите заплахи и тормоз спрямо своите разработчици и актьори в резултат на The Last of Us 2. 

“Въпреки, че приемаме с отворени обятия конструктивни критики, ние сме против всякаква форма на тормоз и заплахи към нашите екипи,” пише студиото в Twitter. “Тяхната безопасност е наш основен приоритет, следователно е нужно да работим заедно, за да изкореним подобно отношение и да поддържаме нормални конструктивни дебати.”

Креативният директор на компанията Нийл Друкман също отговори на разбунените духове в Twitter: “Както хората, които разпространяват тази омраза биха казали, колко зашеметяващо и смело! Надявам се тези геймъри да получат някаква психологическа помощ, от която очевидно имат нужда. За съжаление това е цената, която трябва да платиш ако искаш да предизвикаш общоприетите норми в развлекателната индустрия. Лаура не заслужава такова отношение.”

Лаура Бейли е озвучаващата актриса, която стои зад може би най-мразения персонаж в The Last of Us 2 – Аби. Поради предизвикателния характер на кампанията и сериозните обрати, голяма част от феновете на франчайза реагираха бурно и отхвърлиха взетите решения по отношение на историята. Дни след излизането на играта неодобрението започна да ескалира от бомбардиране на рейтингите с лоши оценки до директни заплахи спрямо служители на компанията.  

Въпреки крайно негативния отклик, The Last of Us 2 все пак отбелязва огромни продажби и може да се приеме като финансов успех.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари