В последните седмици се появи леко противоречие около игрите за PlayStation 4, които ще получат възможността за обратна съвместимост с PS5 – съмнения, които от японската компания тушираха, обявявайки кои заглавия няма да получат поддръжка за следващото конзолно поколение. Тази седмица едно от най-известните студиа, което работи години наред със Sony разкри, че всички техни игри за PS4 ще могат да се играят и на PlayStation 5.

Преди няколко дни разработчикът на The Last of Us и Uncharted се появиха в Twitter, за да споделят, че заглавията, които студиото е създало за сегашното и предишни конзолни поколения ще се играят и за следващото. Това включва The Last of Us 1 и 2, Uncharted 1 до 4, Uncharted: The Lost Legacy, както и Jak and Daxter игрите.

„Развълнувани сме да споделим, че всички наши игри за PS4 ще са обратно съвместими с PS5, включително: The Last of Us Part II, The Last of Us Remastered, Uncharted 4, Uncharted: The Lost Legacy, Uncharted 1 – 3 и Jak сериите!“, пишат Naughty Dog.

Самата новина едва ли изненадва мнозина, тъй като студиото е собственост на Sony Interactive Entertainment, но Naughty Dog не споменават нещо друго. По-рано този месец от Sony заявиха, че дали сейвовете от PS4 в PS5 ще се пренасят зависи изцяло от разработчиците, което може би означава, че ако си вземете PS5 ще трябва да започвате отначало своята игра. Освен това, отново наскоро, Sony заявиха, че собствениците на PlayStation 5, които притежават регистрация в PlayStation Plus ще получат достъп до PlayStation Plus Collection, посредством която ще могат да играят някои от най-известните PS4 игри.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари