Netflix възнамерява да влезе в света на видеоигрите и облачния гейм стрийминг, предава Bloomberg. Компанията е направила и конкретно действие в тази посока наскоро, привличайки Майк Верду, бивш ръководител в Electronic Arts и Zynga, като за последно работи във Facebook, където отговаря за разработката на съдържание за шлемовете за виртуална реалност Osulus Rift. Верду ще отговаря за гейм разработката в Netflix в качеството си на вицепрезидент на компанията. Очаква се Netflix да стартира предлагането на гейм съдържание още през следващата година, като видеоигрите ще са в отделна категория. Според Bloomberg, компанията няма да изисква плащането на допълнителни такси от абонатите си за игра. Медията предава, че акциите на Netflix на борсата са се повишили с 3.3% след публикуването на новината.

Компанията се опитва да разшири влиянието си във вече утвърдени и големи пазари, като например в САЩ, където предприе различни действия по популяризиране на услугите си, като разширяване на детските си програми и привличането на сериозно име, като това на Стивън Спилбърг с цел доставянето на по-висококачествено съдържание за потребителите си. Независимо, че Netflix все още са далеч пред конкурентни услуги, като да речем Disney+ и HBO Max, компанията отчете по-слаб ръст на потребителската си база от очакваното за последното тримесечие. Netflix даже вече са публикували няколко работни позиции, свързани с разработката на видеоигри на сайта си.

Освен, че ще бъде първа сред конкурентите си, която ще предлага подобна услуга, компанията ще използва видеоигрите за разширяване на кръга от потребители и абонати на платформата, да използва гейм съдържанието за популяризиране на кино и телевизионните си серии, а също така и да оправдае евентуални скокове в цената на услугата, коментират от Bloomberg.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари