Netflix сериите по The Witcher ще следват книгите, а не игрите

1
524

Тази седмица получихме първия трейлър към телевизионната адаптация на „Вещера“. От показаното от него изглежда, че ще получим едни наистина епични серии, но за по-твърдо мнение ще трябва да изчакаме премиерата им.

Междувременно тази седмица също получихме и важно уточнение за самата поредица. От изпълнителния продуцент на сериите става ясно, че The Witcher: Netflix Series ще следват събитията, описани в книгите на А. Сапковски, а не тези, описани в популярните игри на полското студио CD Project RED.

„Гледаме да пазим в тайна това, което ще покажем в първия сезон“, сподели в интервю Лорънс Хисрик, цитирана от ew.com, разкривайки все пак, че това, което ще видим ще е нещо различно от показаното в игрите.

„Ние не се опитваме да адаптираме видеоигрите. Става дума за пряка адаптация на книгите. Което е логично и страхотно, тъй като самите игри са адаптация на книгите. Те обаче се отправят в една посока, а ние отиваме в друга“, заявява ясно Хирсик. Заедно с това, тя повдига и малко завесата зад героя на Гералт и работата на Хенри Кавил (Mission Impossible: Fallout, Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice), който изпълнява ролята му в сериите. „Хенри привнася дълбочина на своя герой, откривайки емоционалната страна в онези кратки моменти и изигравайки ролята по такъв начин, че вие разбирате през какво преминава героя му без да се налага да използва задължително диалог“, заключава тя.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари