Само няколко дни след като обяви по-високи цени за своите потребители в САЩ, Netflix публикува резултатите си за Q4 2018 и вече гледа към бъдещето.

„Ние се конкурираме с (и губим от) Fortnite повече отколкото с HBO“, пишат от компанията в писмо до инвеститорите си. Всъщност Netflix твърди, че не е фокусирана върху своите непосредствени конкуренти, независимо дали става въпрос за Disney +, Amazon, Hulu или NBCUniversal, а само иска да предостави по-добро преживяване за клиентите си.

Що се отнася до увеличението на цените – най-голямото досега – Netflix потвърди, че то вече е факт за нови потребители и ще влезе в сила за действащите абонати през първото и второто тримесечие. За да оправдае по-високия абонамент, компанията обещава много повече оригинално съдържание, а може би и по-малко повторения.

Друг елемент, който отличава Netflix от другите стрийминг платформи, са интерактивните преживявания. След излизането на Black Mirror: Bandersnatch, главният изпълнителен директор на компанията Рийд Хастингс го окачестви като „силен пример“ за комбиниране на технология и забавление и загатна, че се предвиждат още подобни проекти.

Със сериала Elite пък се търси популярност сред испаноезичните зрители.

Netflix очевидно се опитва да привлече потенциални звезди към оригиналните си шоута и филми, основавайки се на идеята, че те могат много бързо да повишат имиджа си на всички пазари, по начин, който другите компании просто не могат да им предложат.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари