Samsung регистрира запазена марка за територията на ЕС, която се отнася до софтуерен продукт, наречен Neuro Game Booster. Името говори само за себе си и изглежда, че южнокорейската компания работи по собствен „GPU буустър“, който наподобява GPU Turbo технологията на Huawei.

Описанието гласи:

„Софтуер за смартфони; софтуер за електронни игри на мобилни телефони; компютърна програма за игри; софтуер с изкуствен интелект“.

По всяка вероятност, подпомаганият от изкуствен интелект софтуер ще оптимизира представянето на графичния ускорител за по-гладък и стабилен геймплей. Също така е вероятно Neuro Game Booster да се възползва от новите възможности на своя чип Exynos 9820.

Друг е въпросът за какво ви са такива усилия и оптимизация, когато мобилните игри практически са обречени да бъдат блудкави и опорочени с микротранзакции заглавия? Независимо каква мощност се крие в процесора и графичния чип, те чисто и просто не се използват по предназначение, когато става въпрос за игри. Вероятният отговор на Samsung ще дойде на 20 февруари заедно с анонса на триото флагмани Galaxy S10.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за