Японската поредица Nier дълго време се явява нишово заглавие в света на видеоигрите. Допреди четири години, когато PlatinumGames (Bayonetta) излязоха на сцената със своя игра от сериите: Automata. Играта се прие изключително добре от широката публика и заживя свой собствен живот на глобалната сцена. Не е случайно, в този смисъл, че играта вече е надхвърлила 5.5 милиона продадени копия. За това съобщиха в социалната мрежа Twitter Square Enix.

Издателят се похвали, че в четвъртата година от излизането си NieR: Automata има вече над 5.5 милиона единици в глобални доставки и дигитални продажби. За последно, корекция по отношение на продадените копия от играта беше направена през декември миналата година, когато отново Square Enix съобщиха за продадени над 5 000 000 копия. Фактът, че една игра се продава с един толкова постоянен ръст четири години след появата си, говори за приемът ѝ от страна на геймърите.

В други новини, свързани с вселената на Nier, разбрахме, че през миналата седмица NieR: Re[in]carnation е излязла на японския пазар. Играта е мобилно забавление от света на сериите, предназначено за устройства с Android и iOS. F2P заглавието ще е ролева игра, като в момента е известно, че се работи по ангийската ѝ локализация. Кога обаче NieR: Re[in]carnation ще се появи и на Запад, все още няма яснота.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари