Nintendo анонсираха Wii Mini

0
161

Nintendo анонсираха нов модел Wii в по-малка и компактна форма. Wii Mini би трябвало да се появи на селектирани пазари още преди Нова година. Конзолата ще е по-малка, по-лека и по-евтина от предшественика си и, съответно, ще има по-малко функции. Цветът й също е различен – комбинация от червено и матово черно, допълнена от контролери Wii MotionPlus и Nunchuk също в червен цвят.

Новата система ще бъде съвместима с всички аксесоари за Wii, сред които WiiFit Balance Board и Classic Controller. Дизайнът на конзолата е направен така че дискът с играта да се поставя ръчно в слота в горната й част, което означава, че не може да се поставя на една страна. Wii Mini ще поддържа всички заглавия за Wii, които наброяват над 1400.

За съжаление, игрите Gamecube няма да могат да се играят на по-малката конзола. Wii Mini, освен това, няма да може да се свързва с интернет, което автоматично означава, че собствениците му няма да могат да играят онлайн игри, да теглят продукти от Wii Shop или да стриймват онлайн видео.

На този етап се знае, че Wii Mini ще бъде пусната в Канада на 7 декември на цена започваща от $99,99. Дали продуктът ще бъде пуснат на международния пазар засега не е ясно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари