Тази седмица се появиха оплаквания от много потребители от така наречената „вълна на банове“ от страна на Nintendo, с което много 3DS системи перманентно се изключват офлайн.

Във форуми като GBA Temp, Reddit или 4chan геймърите коментират причините, поради което конзолите им са баннати. По техни думи устройствата им показват код за грешка 002-0102 при опит за свързване с онлайн, който гласи: „Достъпът на това устройство до онлайн услуги е ограничен от Nintendo. За поддръжка, посетете support.nintendo.com.“

Макар че за момента е трудно да се разбере каква е връзката между всички повлияни играчи, много хора признават, че са използвали различен от оригиналния фърмуер на системата. С него обикновено потребителите могат да променят своите 3DS конзоли, да зареждат емулатори или да изчистват карти с игри. Други потвърждават, че са теглили пиратски игри за 3DS. Има и такива, които твърдят, че не са правили абсолютно нищо, но техните твърдения все още не са проверени. Nintendo обясни: „След като много потребители правят модификации на системата, изпълнението на неоторизирани версии на една или повече видеоигри и/ли свързване към сървъри е в разрез с нашите условия на ползване, техните системи са баннати от Nintendo и нямат достъп до онлайн мрежата.

Геймърите все още могат да използват своите конзоли, но не могат да играят онлайн или да използват услуги като Netflix, Hulu или Miiverse.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за