Компанията Nintendo изненадващо бе обвинена в имитиране на чужд дизайн в лицето на популяризиралата се конзола Switch.

Производителят на аксесоари Gamevice призова Nintendo на съд поради използване на нейни патенти без позволение. Според интернет портала Engadget „… конзолата Switch заедно със сменяемите Joy-Con контроли припокриват идеята на Gamevice за комбинация на разглобяем контролер за игри с устройство с гъвкаво свързване. Не е неочаквано, че Gamevice призовава за обезщетяване и забрана на продажбите на Switch.“

На изображението е представено устройството Wikipad с типични за контролер бутони. Принципно то се прикрепя към iOS или Android таблет или друго мобилно устройство, за да се играят игри като на конзола. Gamevice подготвя алтернативни контролери по два в комплект, които се свързват от двете страни на мобилното устройство – по подобен начин, както и Joy-Con се монтират към Switch. За разлика от платформата на Nintendo обаче, тази на Gamevice работи чрез „прищипване“ и не функционира безжично, след като е демонтирана от таблета.

Делото бе регистрирано на 9-ти август, но е обявено публично едва днес. Повече информация заедно с писменото оплакване могат да бъдат намерени в специална страница в сайта RPX Insight. Засега нито Gamevice, нито Nintendo не са коментирали по случая.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари