Nintendo залага надеждите си на 3DS XL, след като продажбите на Wii падат наполовина

0
34

Nintendo видя как продажбите на Wii намаляха наполовина, както компанията разкри, и само вълната към 3DS поддържа печалбите.

Продажбите на конзолата Wii паднаха от 1,56 милиона бройки през първото тримесечие на миналата година до 710 000 през същото тримесечие тази година. От друга страна, продажбите на 3DS отбелязаха повече от двоен растеж – от 710 000 до 1,86 милиона за същия период. Nintendo казва, че новият 3DS XL и ръста в броя свалени игри ще помогнат за спасението на следващото тримесечие.

Докато 3DS поправи на нещата донякъде, компанията признава, че продължава да губи заради негативната разлика при печалбата от всяка бройка. Не се споменава дали същото важи и за по-големия 3DS XL – предишни коментари на изпълнителни директори от Nintendo намекват, че той не страда от същия проблем, а компанията разчита на 3DS XL да спаси продажбите извън Япония, където оригиналният 3DS все още се бави.

„Още повече, Nintendo ще започне глобално да продава софтуер от “Nintendo 3DS” системата, когато “Super Mario Bros. 2” стартира.“

Що се отнася до Wii U, смята се, че ще спаси компанията, но все пак не се очаква да излезе на пазара преди края на 2012-та.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари