Nintendo заменят 3DS с нова конзола?

0
18

Първата половина на 2011 не беше особено успешна за Nintendo – компанията вложи огромни суми в разработката на конзолата 3DS, но машинката беше посрещната доста хладно от купувачите. Не може и да става дума за рекордните продажби на DS, защото 3DS значително отстъпва на своя предшественик.

Вина за това може да се търси не само в бедният каталог от игри, но и в негативното влияние на 3D ефекта, благодарение на който при повечето хора започва силно главоболие едва след няколко минути игра.

Експертите смятат, че проваленият старт може да постави под съмнение бъдещето на 3DS. Ето защо всички очакват от Nintendo да приложи „план Б”.

Журналистите от френския интернет портал 01net, същите които първи пуснаха информация за Wii U, твърдят, че Ninendo вече са намерили заместник на 3DS.
През следващата година компанията ще пусне нова портативна платформа. Машинката няма да поддържа 3D картина, защото тази екстра само отблъсквала купувачите, а нямало реална полза от нея в игрите.

Новата конзола ще има два аналогови стика. Според слуховете Nintendo вече са пожелали от разработчиците да приспособят игрите към използването на два аналогови стика. Компанията е обещала да реши проблема с дефицита на дев-китове – една от причините за недостатъчното нови игри за 3DS.

Разбира се, всички тия приказки за нова платформа са само слухове. Но практиката показва, че пичовете от 01net рядко грешат. При всички случаи Nintendo трябва спешно да решат проблемите с 3DS докато не е станало много късно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за