Успехът на геймърската конзола Nintendo Switch накара японската корпорация още по-активно да работи и върху други подобни свои проекти, най-главният от които е конзолата Switch Mini. Според информация на Bloomberg, компанията от няколко месеца се занимава с разработването на тази конзола, чийто официален анонс и началото на продажбите се очакват през 2018 година.

Nintendo много добре разбира, че конзолата Switch има достатъчно големи габаритни размери, които отблъскват някои потребители. Именно това е причината да се работи по модела Switch Mini, в който този недостатък ще бъде отстранен и новата конзола ще е подходяща за всички. Bloomberg добави, че новата конзола ще е особено подходяща за децата.

Не се разкриват техническите характеристики на геймърската конзола Switch Mini, но те със сигурност ще бъдат на нивото на сегашния модел. Някои анализатори считат, че в новата Switch Mini може да изчезне възможността за трансформация, станала нещо като визитна картичка на Nintendo Switch.

Аналитиците на Citigroup отиват малко по-далече и и считат, че още през месец март 2019 година потребителската база на „малката конзола“ ще превиши 6 милиона геймъри. По този начин експертите изразяват увереността си, че новата конзола ще излезе до 2019 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари