3.7 C
София

Nintendo не желае потребителите да почистват Switch конзолата с алкохол

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Във връзка със световната зараза от COVID-19 много хора започнаха интензивно да дезинфекцират своите вещи и повърхности вкъщи. В помощ влизат мокри кърпички, препарати и шишенца останал алкохол. Макар това да може да се получи с нашите вече сравнително водорезистентни телефони, електрониката е уязвима към този вид почистване. Във връзка с това Nintendo предупреди потребителите да внимават как почистват своята нова Switch конзола и по-конкретно Joy-Con контролерите. Lite версията също е уязвима. Филиалът за работа с клиенти на компанията съобщи в Twitter:

„Потребителите често ни питат могат ли да дезинфекцират техните Nintendo Switch и Joy-Con контролери с алкохол. Съжаляваме, че трябва да ви помолим да избягвате използването на алкохол, тъй като пластмасовите части ще избледнеят и ще се деформират. Препоръчваме да не ползвате и безалкохолни дезинфекциращи кърпи, които, в зависимост от съдържанието им, също ще наранят повърхностите“.

Това всъщност си беше ясно на някои потребители, опитвали се преди да почистват новата конзола на Nintendo. Факт е, че корпусът ѝ е силно уязвим и повърхността се обелва без особено усилие. Според здравните агенции по света обаче тръбят, че е от изключителна важност да се дезинфекцират често използвани повърхности като дръжки на врати, бюра, мивки, телефони. Дори Apple потвърди, че е допустимо iPhone-ите да се минават леко с кърпа, напоена с алкохолсъдържащи препарати.

Ако Nintendo Switch конзолата, която притежавате, се използва рядко и само от вас, вероятно може да минете без дезинфекция или, по думите на Nintendo, „С мека суха кърпа“. Ако обаче използвате широко и споделяте вашата конзола, имайте предвид, че алкохолните течности ще обезобразят външния вид на устройството.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини