Базираното във Ванкувър студио Next Level Games ще бъде придобито от страна на Nintendo. Очаква се сделката да бъде приключена в началото на март, когато Next Level Games ще станат пълно притежание на създателите на Switch конзолите.

В прес-релийз от Nintendo, компанията съобщава, че придобиването идва в резултат на желание на собствениците на Next Level Games да продадат своите акции. „Завършването на придобиването ще служи да осигури достъпността на всички ресурси за разработка на Next Level Games, в това число, съответната експертиза и да подпомгне очакваното подобрение в скоростта на разработка и качество като засили по-близката комуникация и обмен на екипи между студиото и Nintendo“, споделят от компанията.

Next Level са познати с игрите за 3DS Luigi’s Mansion: Dark Moon и Metroid Prime: Federation Force 3DS, но най-вече с Luigi’s Mansion 3. Излязла през октомври миналата година, играта се превърна в страхотен успех за Nintendo, като се продаде в над 5.3 милиона копия само за два месеца след излизането си. От Eurogamer, които разкриват новината за придобиването на Next Level Games, коментират, че това е рядко срещана за Nintendo стъпка, които не обичат да отварят портфейлите си за подобни начинания.

Финансовите параметри на сделката не се разкриват.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари