Тази новина наистина няма как да бъде подмината заради неизбежните асоциации, които човек може да си направи. В случая обаче историята е по-скоро тривиална и не става дума за архиврага на Марио от популярните игри на Nintendo, а за реално съществуваща личност – канадски гражданин с името Гари Баузър, който по съвпадение е хакер, който отключва по незаконен начин конзоли и ще си понесе съответната вина за това.

Би Би Си предава, че Баузър се е съгласил на наложената му от съда глоба от десет милиона долара по обвинения в компютърно пиратство. Това е поредния епизод в съдебната битка на Nintendo срещу Баузър в САЩ, предава британската медия. Той вече се призна за виновен в предявените му обвинения във федерален съд през октомври тази година, като го грози до десет години затвор и му беше наложена глобата от $4.5 милиона. Баузър, член на пиратската група Team Xecutor, се признава за виновен по обвинеието, че „съзнателно и преднамерено е участвал в киберпрестъпна кампания, в която са били хаквани гейм конзоли – в случая става дума за Nintendo Switch и 3DS. Освен това, той се е признал за виновен по обвинението, че е създавал и продавал софтуер, който позволява на хората да заобикалят вградените в конзолите защити, така че да могат да играят изпиратствани игри. Самият той е бил арестуван от американските власти през есента миналата година в Доминиканската република. От Nintendo не са пожелали да коментират подробности по делото за Би Би Си. Със сигурност обаче, принцеса Прасковка ще може да е по-спокойна вече, след като Баузър го грози дълъг престой зад решетките.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари