Nintendo Switch се оказа попадение за създателите си. Платформата се радва на заслужен интерес, а заглавията, които биват анонсирани за нея постоянно растат.

От GamingBolt посочват, че обичайния живот на една конзола на Nintendo е по-кратък от по-големите му събратя – около 4-5 години. Но Switch ще навърши през март своята четвърта година и би трябвало това да означава, че конзолата трябваше да е вече свидетел на своя залез. Реалностите обаче са други. Конзолата е изключително жизнена и съдържание за нея не липсва, не липсват и анонси за бъдещи игри. Самите Nintendo нямат никакво намерение да пенсионират Switch.

Това става ясно от думите на президента на компанията Шунтаро Фурукава в дискусионна среща, преведена от VGC. Той определя Switch като един „различен вид конзола“, която, поради своята хибридна природа ще завърши с по-продължителен жизнен цикъл от предишни конзоли, които компанията е пускала преди. „Nintendo Switch скоро ще е в продажба вече трета година. Смятам, че това е по-различен вид конзола от тези, които сме пускали преди. В допълнение към флагманския Switch, ние пуснахме също така и Nintendo Switch Lite, която може да се използва като преносимо устройство. Това позволява на потребителя да избере конзола, която пасва на начина му на живот“, споделя Фурукава. Главен фокус на настоящите действия на компанията, допълва той е увеличението на потребителската база, което ще се стимулира чрез софтуера. В началото на тази година, от компанията публикуваха официално обръщение, в което обещават нови игри през цялата година. Фурукава не само не мисли за края на Switch, но плановете му се простират далеч напред.

„Вярваме, че бизнеса с Nintendo Switch навлиза в своята четвърта година и това е само средата на жизнения му цикъл. И вместо единствено за година напред, аз мисля за това, което ще се случи следващата и по-следващата“.

От публикацията на VGC става ясно, че към 31.12.2019 продажбите на Switch са достигнали 52.48 милиона конзоли, като тук са включени и 5.12 милион продадени Nintendo Switch Lite, устройство, което се появи в края на септември миналата година. По този начин, Switch се превръща в третата най-добре продаваща се конзола на Nintendo, измествайки SNES. Освен това наскоро стана ясно, че онлайн услугата към конзолата, Nintendo Switch Online се представя отлично. По време на последния финансов доклад, изнесен от компанията бива оповестено, че броя на абонатите на услугата превишават 15 000 000. Отново от този доклад бива заявено, че тази година няма да бъде публикувана нова ревизия на конзолата. Когато през 2019 Nintendo пусна на пазара Switch Lite, в публичното пространство се завъртя слуха, че компанията възнамерява да пусне през 2020 Pro версия, която да е със завишени хардуерни спецификации. Слух, който, както разбираме не е верен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари