Nintendo планира да пусне две нови Switch конзоли

0
107

Ако ви е харесала последната хибридна конзола на Nintendo, ще се зарадвате да научите, че компанията подготвя нови модели. По сведения на Wall Street Journal, цели две устройства ще щурмуват пазара „това лято“.

Новите конзоли ще модифицират функциите на сегашната Switch. Едната ще е по-евтина и слаба от сега съществуващата платформата, другата обратното – ще е оборудвана с по-мощен хардуер и „усъвършенствана функционалност за нуждите на големите геймъри“. Според източници на Eurogamer, с новите конзоли Nintendo се опитва да повтори своя успех със свои предишни модели. Това е платформата Nintendo 3DS, последвана евентуално от 2DS и 3DS XL.

Бюджетният модел е предназначен да замени старите 3DS и 2DS, които потребителите са закупили, за да спестят пари. Nintendo желае всички да се прехвърлят на Switch. Очаква се това устройство да е с по-здрав корпус, за да е безопасно за децата. Все още не е ясно какво ще премахне Nintendo от съществуващата Switch, за да намали цената. Предполага се, че една от възможностите е системата за вибрация HD Rumble. Освен това опцията за докинг към екран също няма да я има. Малко нестандартно, като се има предвид, че това е главното предимство на новата платформа (откъдето идва и името ѝ). Nintendo обаче вече е прибягвала към такива мерки при издаването на 2DS.

За по-скъпия модел във всеки случай не очаквайте мощностите на големия хардуер на PlayStation 4 Pro или Xbox One X. Разлика в производителността обаче ще има. Ходът на компанията вероятно е свързан с новите видеоигри, които Nintendo подготвя да издаде – Animal Crossing, Zelda: Link’s Awakening и други. Логично би било тези заглавия да бъдат достъпни за дори още по-широка публика.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за