Nintendo представя Wii 2 през юни

1
19

Nintendo определено ще дебютира следващата си конзола kd 6 юни (вероятната дата да конференцията E3 на компанията), твърди Game Informer. Списанието, посветено на видео игрите, вярва че новата конзола ще поддържа HD резолюция, но не съобщава дали ще бъде по-мощна от конкурентите устройства PS3 на Sony и Xbox 360 на Microsoft. Nintendo вече демонстрира системата на издателите на игри, опитвайки се да ги привлече да разработват нови заглавия за продукта, който предстои да бъде пуснат на пазара по-късно тази година.

В интернет се появиха не малко слухове, че цената на сегашната конзола ще бъде намалена с $50 и ще се продава за около $150 от 15 май. Това би могло да бъде свързано с излизането на нова конзола. Практика при Nintendo е да намалява цените на конзолите си на $150 преди излизането на нов модел.

Предполага се, че Wii 2 ще бъде с по-голям капацитет за съхранение на данни – за игри и приложения. Game Informer също така съобщава, че е възможно Nintendo да пусне конзолата под нов бранд.

Според Game Informer за разлика от предходните конзоли, които са били предлагани с играта Mario или с друго утвърдено водещо заглавие на компанията, новата конзола ще е с напълно ново Wii Sports.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари