Седмото конзолно поколение ни научи, че традиционните цикли на хардуера могат да продължат по-дълго от очакваното и по същата логика сега Nintendo има големи планове за своя Switch.

Японската компания прогнозира, че хибридната конзола може да се продава отвъд типичния цикъл от 5-6 години, а мнението е на на друг, а на самия Шигеру Миямото.

По време на среща с инвеститори, големият дизайнер отбелязва, че Switch има добра възможност да се задържи по-дълго от своите предшественици, най-вече заради уникалните характеристики на конзолата и възможността разработчиците да се възползват от тях по-нататък във времето.

„Нашата задача е да накараме създателите на софтуер да се фокусират върху хардуерните характеристики за максимално продължаване на актуалността на Switch“, казва Миямото.

Повече от 14 милиона бройки Nintendo Switch вече се продадени в световен мащаб от пускането на конзолата на пазара през март миналата година. С това Switch задмина Wii U по продажби за по-малко от година. До момента най-продаваната игра за нея е Super Mario Odyssey с над 9 милиона копия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари