Nintendo пускат мобилни приложения за Miiverse

0
28

Преди два дни ви уведомихме, че Nintendo планират двуетапно обновяване на конзолата си Wii U. Малко след това в Мрежата се появи информация, че освен подобряването на възможностите на платформата, от японската компания обмислят и пускането на няколко приложения за смартфони. Тази новина е по-важна, отколкото звучи, тъй като Nintendo са известни с това, че не създават софтуер за чужди платформи.

Изглежда обаче са решили да направят изключение поне що се отнася до социалната им мрежа Miiverse. Тази пролет достъпът до нея ще стане възможен и през смартфон. В началото този достъп ще става единствено през мобилния браузър, но в бъдеще от Nintendo ще разработят самостоятелни приложения за различните операционни системи.

Miiverse е нещо като виртуален свят, в който всеки собственик на Wii U присъства чрез своя аватар. В социалната мрежа могат да се публикуват коментари, които излизат под формата на текст написан в балонче до главата на аватарите (като в комиксите).

Бъдещите мобилни приложения на Nintendo със сигурност ще им се отразят добре. Преди година и половина в Мрежата се появи слух, че компанията ще пусне версия на Pokemon за iPhone. Незабавно стойността на акциите им скочи с няколко пункта. В последствие обаче стана ясно, че Nintendo нямат намерение да променят стратегията си. Тази година нещата изглежда стоят по малко по-различен начин.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари