Nintendo разработват социална мрежа

0
71

По време на онлайн конференция на 2 юни президентът на Nintendo Сатору Ивата разкри детайли около конзолата Wii U, за която ще научим повече по време на изложението Е3. Във видеото Ивата се опитва да ни убеди, че новата конзола ще е по-добра от всичко досега, включително от Xbox или дори iPad. За съжаление, доводите му за това ще бъдат разкрити едва на пресконференцията на японската компания на гейм експото.

Ивата все пак разкри някои подробности. Една от спецификациите на Wii U, за която досега не бяхме чували, е новото името на контролера му – Gamepad. Както някои от вас вече сигурно знаят, контролерът има 6.4-инчов тъчскрийн дисплей и поддържа както NFC, така и infrared – технология, която му позволява да управлява телевизори или сет-топ боксове.

Във въпросното видео, президентът на Nintendo разкрива какво прави Wii U по-различна конзола от Xbox или PlayStation 3. Според него, системата създава чувство за „емпатия“ между потребителите – една много по-спокойна среда за общуване от „прекалено динамичната и подтикваща към размяна на нецензурни думи“ атмосфера на игрите в конкурентните конзоли.

Друго интересно нещо, което споменава Ивата, е намерението на Nintendo да разработи собствена социална мрежа. Тя ще се нарича Miiverse и изглежда няма да бъде синхронизирана със съществуващи вече акаунти на потребителите в социални мрежи като Facebook или Twitter. Ивата споменава, че социалната мрежа ще бъде достъпна през всички устройства с достъп до интернет.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари