16.1 C
София

Nintendo се надява да продаде 5.5 милиона бройки от Wii U до пролетта

Най-четени

Игралният гигант Nintendo очаква да пласира на пазара 5.5 милиона конзоли от серията Wii U до края на месец април. Тогава е краят на фискалната година, а данните са от последния финансов отчет на компанията, съобщи Eurogamer.

По-рано Nintendo даваше прогнози само за общите продажби на Wii и Wii U, които трябва да са в рамките на 10.5 милиона бройки. Сега за първи път японската игрална компания разделя двете конзоли в прогнозите се.

По отношение на игрите студиото смята, че ще може да пласира на пазара поне 24 милиона заглавия за Wii U. Това означава, че очакванията на Nintendo са за около четири закупени игри на всяка продадена конзола. Количеството изглежда голямо, но компанията вероятно включва в бройката и игрите Nintendo Land и ZombiU, които ще вървят в комплект с пакета Wii U Premium.

До края на фискалната година японците планират да достигнат и 17.5 милиона продадени бройки от конзолите 3DS. Пласираните игри за тази платформа пък трябва да достигнат впечатляващите 70 милиона бройки. До края на септември компанията е успяла да продаде само 5 милиона конзоли 3DS и 19 милиона игри, но месеците с най-голяма пазарна активност тепърва предстоят.

В новия финансов отчет Nintendo редуцира очакванията си за печалби от тази фискална година и ще разчита основно на Wii U, за да реализира предварително заложените пазарни планове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x