Nintendo се похвали с рекордни продажби на 3DS в Япония

0
15

Игралната компания Nintendo съобщи, че портативната конзола 3DS е продадена в тираж от 4.1 милиона бройки в рамките на Япония. Само през миналата седмица на пазара са били реализирани половин милион екземпляра от 3DS, което е рекорд, предаде Gamasutra.

Конзолата излезе в началото на годината, но представянето й на пазара беше колебливо. Като причина за това се посочваше силната конкуренция и високата цена на новия продукт, пуснат от Nintendo. Много хора прогнозираха, че популярността на смартфоните и игрите за тях ще довърши портативните конзоли, но се оказа, че това е доста далеч от истината.

Nintendo 3DS успя да се възроди след прилагането на редица мерки. Цената на устройството беше намалена, излязоха някои много интересни игри за него, а настъпилите празници в комбинация с другите фактори буквално изстреляха конзолата нагоре.

След свалянето на цената 3DS неизменно е на върха в седмичните класации от своята област. Новоизлязлата PS Vita не успя да надвие по-стария си съперник, дори в седмицата когато дебютира на пазара.

През февруари, когато излезе на пазара, конзолата 3DS беше купена от 374 764 души в дебютната си седмица. В началото на декември рекордът беше подобрен с реализирането на 378 114 бройки, а през коледната седмица беше поставен последният рекорд от 510 000 продадени системи.

Две от игрите за 3DS вече минаха тираж от един милион бройки в Япония. Това са Super Mario 3D Land и Mario Kart 7.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари