Nintendo слагат край на оригиналния модел Wii

1
79

Днес Nintendo официално сложиха край на производството на един от най-успешните  си продукти – оригиналната Wii. Японската компания намекна за това още по-рано този месец, но този път всичко е официално. В доста лаконичен стил Nintendo обявиха просто „край на производството“ в японския си уебсайт.

Wii е първата конзола за видео игри, която успя да направи технологията за управление чрез движение популярна в цял свят. Въпреки това, конзолата си имаше своите недостатъци, които често се превръщаха в повод за подигравки от страна на почитателите на Sony и Microsoft. Wii, например, не поддържаше толкова добра графика и, като цяло, бе ориентирана не толкова към хардкор геймърите, колкото към маниаците на тема фитнес или семействата.

Въпреки това, Nintendo Wii успя да се продаде в повече от 100 милиона бройки по цял свят, в определени периоди успявайки да изпревари конкурентите си PlayStation и Xbox 360.

От Nintendo успокояват, че всяка една игра създадена за Wii може спокойно да се играе на последното поколение конзола Wii U, така че, който има желание, не би трябвало да се поколебае да се снабди именно с нея. Според анализаторите, въпреки голямата популярност на Wii, фокусирането само върху наследника й е добро решение от страна на Nintendo.
 
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари