Nintendo сливат отделите си по мобилни и настолни конзоли

0
28

Nintendo планират да слеят отделите си по мобилни и настолни конзоли в един единствен. Според японските медии, които първи предадоха новината, сливането ще се извърши на 16 февруари. Служителите на двата отдела ще бъдат комбинирани в цялостен екип наброяващ 280 души – 130 служители от отдела по настолни и 150 – от отдела по мобилни конзоли.

Сливането на двата отдела има за цел да подобри положението на японската компания на световния пазар за гейм конзоли. Напоследък нещата в Nintendo не вървят особено добре. Нито мобилната 3DS, нито Wii U не успяха да повторят успеха на предшестващите ги конзоли с марка Nintendo. Компанията не успя да реализира особено добри продажби дори по време на коледните и новогодишни празници.

Проблемът, според Nintendo, е в самите продукти. Ето защо сливането на двата им отдела е обединяването на всичките им специалисти в един нов екип звучи като разумно решение. От компанията са настроени доста оптимистично към бъдещата работа на новия отдел. Нещо повече, те гарантират, че следващото им поколение хардуер „ще ви завърти главата“.

Предстои да видим дали ще си удържат на обещанието.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари