Nintendo спечели социалната медийна война, измерена от Twitter, по време на изложението Electronic Entertainment Expo (E3), проведено миналата седмица в Лос Анджелис.
Twitter съобщи в репортажа за E3, че Nintendo е най-отгоре в списъка с теми, по които хората са пишели най-много по време на шоуто. Това беше последвано от темите и таговете Xbox (@Xbox), Super Smash Bros. (#SuperSmashBros), Fallout (@Fallout), Playstation (@PlayStation), Kingdom Hearts (@KINGDOMHEARTS), Ubisoft (@Ubisoft), Death Stranding (# DEATHSTRANDING) и Fortnite (@FortniteGame).

Този път Super Smash Bros. Ultimate получи над 25 минути или повече от половината от предаването. Наистина, Smash е много популярна поредица, но в същото време и доста нишова, подобно на целия жанр на бойните игри. Това означава, че извън нейните запалени фенове, интересните анонси бяха почти несъществуващи.

Платформата за социални медии заяви, че хората са пуснали почти 15 милиона #E3 свързани поста миналата седмица. Най-високият скок в разговора с E3 дойде по време на пресконференцията Nintendo Direct между 9:00 и 10:00 ч. Тихоокеанско време на 12 юни с 890 000 поста в мрежата.

Страните, които постват най-много, бяха САЩ, Япония, Обединеното кралство, Испания и Франция. Най-обсъжданите игри бяха Super Smash Bros. Ultimate, Kingdom Hearts 3, Fallout 76, The Last of Us Part II и Dead Stranding.

Най-големите моменти бяха, когато Nintendo обяви датата на пускане на Super Smash Bros. Ultimate, когато Ридли бе обявен за най-новия герой в играта и когато Elder Scrolls VI бе разкрита на пресконференцията на Bethesda.

В допълнение към някои от най-дискутираните теми в Twitter, @Nintendo, @Bethesda, @Ubisoft, @PlayStation и @Xbox бяха всички най-обсъждани глобални тенденции в Twitter по време на техните пресконференции E3. Самото събитие – използвайки хаштагове #E3 и #E32018 – също беше най-важната тенденция в Twitter миналата седмица.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари