Nintendo успя да надвие патентен трол в съда

0
27

Игралната компания Nintendo спечели дело за нарушение на интелектуална собственост, заведено срещу нея от IA Labs. Японците бяха обвинени, че са злоупотребили с патент за устройство, което прилича на спортен уред, свързан с персонален компютър, съобщи Eurogamer.

Делото е било водено в американски съд, но е било прекратено поради липса на основания за задвижване на процеса.

„Отказваме да правим отстъпки на патентни тролове. Нашето игрално студио е пословично с това, че разработва иновативни продукти с уважение към чуждата интелектуална собственост и правата на другите. Защитаваме се яростно при дела за патентни нарушения когато вярваме, че не сме злоупотребили с чужди технологии.”, е заявил Рик Флам, отговорник по правните въпроси на Nintendo.

Патентът на IA Labs е подаден в САЩ през 2002 година и е бил одобрен четири години по-късно. Той е с номер 7121982 и разглежда „изометрична система за упражнения, която е свързана с компютър”. Документите, свързани с патента показват нещо, което прилича на стол и трудно може да бъде асоциирано с някой от продуктите на Nintendo.

Патентите в технологичната област стават все по-голям проблем за компаниите, тъй като се защитават прекалено общи концепции. Пример за това е отключването на екрана в iPhone. Безкрайните дела за патентни нарушения оскъпяват крайните продукти, забавят пускането на нови устройства и спират прогреса като цяло, вместо да му помагат, каквато е била първоначалната идея на патентната система.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари