Nintendo ще възроди иконична ретро конзола от 80-те години през ноември

4
520

Nintendo планира да ни върне обратно до 1980 година, за да си припомним носталгично как марката се наложи на пазара. Ще бъде пусната отново Game & Watch конзолата, която постави Нинтендо на картата.

Оригиналът е произвеждан до 1991

Това е серия от 59 портативни игри, които предшестват появата на Game Boy. За разлика от него, черно-белите Game & Watch конзоли съдържат само по една игра.

Новият вариант ще изглежда като своя предшественик, но ще е и много по-модерен. Ще е оборудван с цветен LCD екран, презареждаема батерия и USB-C вход. На него ще има три игри – Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels и Mario версията на Ball.

Както оригинала, устройството ще може да служи и като аларма. Часовникът ще има 35 различни скрийнсейвър сцени от Супер Марио.

Това е първата конзола, на която е поставен бутон за движение във формата на плюс. Това е и конзолата, която валидира концепцията за малки преносими конзоли.

Виждаме поредният ход на Nintendo, който е по линията на възраждане на старите технологии. Бяха предложени версии на NES и Super Nintendo, заедно с десетки класически игри и оригинални контролери.

Както се досещате, събитието е в чест на 35-та годишнина на Mario. Освен тематичната конзола, ще видим battle royale игра, както и нови версии на Super Mario 64, Super Mario Galaxy и Super Mario Sunshine.

Премиерата е на 13 ноември, като продажбите ще започнат няколко дни след това. Цената в България ще е около 120 лева.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари