Вече имаме представа защо Nintendo неочаквано обяви, че спира продукцията на известната конзола NES Classic Edition. Изглежда японската компания подготвя нова подобрена версия на любимото на много фенове устройство. Според Eurogamer новата Nintendo SNES Classic все още е в етап на разработка и ще излезе точно „навреме за Коледа“.

Все още няма никаква информация каква ще е мощността на мини конзолата Nintendo SNES Classic или какви игри ще съдържа. Само се надяваме Nintendo да не направи такива значителни грешки като недостиг на продукция за конзолата или да монтира на новата абсурдно къс кабел.

NES Classic излезе сравнително наскоро – ноември миналата година, като миниатюрна версия на конзолата от 1983-та година. По проект, принципно тя е емулатор в кутия, пригодена за лесно и бързо свързване за телевизор и игра, заедно с 30 предварително инсталирани игри, някои от които са Super Mario Bros. 1-3, Castlevania, Donkey Kong, Final Fantasy, Punch-Out! и Metroid. При излизането на пазара устройството бе изненадващо успешно според Nintendo, бързо достигайки 1.5 милиона продадени бройки по целия свят. Но заради несъобразяване със силното търсене, Nintendo се извини на феновете заради недостига на конзоли, поради което този април всъщност излиза последната партида. Неочаквано компанията коментира, че „NES Classic Edition не беше създадена за да бъде дългосрочен продукт“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари