Nintendo ще продължават да продават Wii в САЩ

0
54

Преди два дни Nintendo обявиха на японския си сайт, че спират производството на оригиналния модел Wii. Новината бързо се разнесе по целия свят, но сега се оказва, че тя е касаела само и единствено родния за компанията пазар. Това, което знаем в момента и което бе потвърдено от Nintendo Америка е, че конзолата ще продължи да се продава в САЩ.

Моделът от 2006 година, следователно, и тази година ще може да се конкурира с останалите по време на големите пазарувания покрай коледните и новогодишни празници. Не се знаят обаче две неща: дали оригиналният Nintendo Wii ще продължи да се продава и след празниците и, по-важното за нас, дали удълженото му време касае единствено САЩ или ситуацията е подобна и в Европа.

Възможно е Nintendo все още да имат доста бройки от Wii на склад и да вярват, че ще им стигнат поне до края на тази година. Това, обаче, са само спекулации.

По-скоро японската компания е решила да е по-предпазлива и да не бърза да премахне от пазара една от най-успешните си конзоли в САЩ. Nintendo представиха наследника на Wii – Wii U – в Америка миналия ноември, но новата конзола така и не успя да повтори успеха на първия. Причината, според анализаторите, бе, че дори търговците не могат да направят разлика между двете устройства.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари