За разлика от конзолите на Sony и Microsoft, тези на Nintendo по традиция се емулират доста по-лесно и по-рано. Но емулацията на новата Nintendo Switch върви с дори още по-бързи темпове. Нейният емулатор Yuzu вече подкарва чисто новата Pokémon Let’s Go, която буквално излезе миналата седмица.

Разбира се, Pokémon: Let’s Go е далеч от годна за игра на емулатора, но техническите постижения са очевидни. Кадрите в секунда са над 30 и графиката е стабилна с изключение на кутийките за диалозите и някои нормални дребни визуални бъгове.

При различни действия като наименуването на вашите джобни чудовища емулаторът забива, но те са неща, които могат да се избегнат.

Що се отнася до системната конфигурация, с която е подкарана играта, тя включва процесор Core i7-8700K, 16GB DDR4 RAM и GTX 980Ti, така че не очаквайте да може да постигнете нещо с по-скромна машина.

Освен Pokémon Let’s Go, Yuzu вече успешно подкарва комерсиалните заглавия Cave Story+, The Binding Of Isaac: Afterbirth+, Kamiko и Seiken Densetsu Collection. В игри като ARMS, Disagea 5 и Super Mario Odyssey пък се забелязва сериозен напредък.

Това не е единственият Nintendo Switch емулатор; съществува и Ryujinx, макар работата по него да върви с по-бавни темпове. Все пак, и неговият код в GitHub се обновява относително често.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари