Рейсърът GRiD Autosport ще излезе за Nintendo Switch през 2019 г. Ако името ви звучи познато, това е така, защото играта на Codemasters ще бъде на цели пет години, когато се появи за актуалната конзола на японската компания.

GRiD Autosport излезе за пръв път през 2014 г., а Switch портът се прави от студиото Feral Interactive, което вече създаде Mac, iPhone и iPad версиите на играта.

Още една игра е добре дошла за всяка платформа, но не можем да си затворим очите пред поредния last-gen порт, който идва за Switch. Със сигурност през 2019 г. ще имате да играете на други неща вместо да се връщате назад във времето с една игра, която дори когато бе актуална не впечатляваше с много. През 2008 г. Race Driver: GRiD преоткри рейсинг жанра и постави началото на новата поредица, която радваше феновете през седмото поколение. Шест години по-късно GRiD Autosport бе повече минимално усилие, отколкото качествено нова стъпка напред.

И да, тук аргументът „Сега може да играете GRiD Autosport навсякъде“ не важи, защото рейсърът има и мобилни версии. Да не говорим, че като при всеки рейсър, и тук липсата на аналогови тригъри на Switch няма да направи управлението особено добро. По-скоро някой някъде в централата на Codemasters си е казал нещо от типа на „Понеже работи на смартфони, защо не вземем да я портнем за Switch?!“

Но, какво пък – още една игра е добре дошла за всяка платформа.

Ето, и аз уплътних още един ред в новината, повтаряйки изказването си от по-горе. Същото спокойно може да важи и за една петгодишна игра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари