Nintendo Switch може да стартира и Android

0
220

Хакерите експериментират с Nintendo Switch от момента на нейното появяване. Способността на конзолата да работи на Linux е факт от година и половина, а преди няколко месеца успяха да портнат и Windows 10. След упорити тестове програмистите успяха да стартират и операционната система Android Oreo на Switch.

За целта е създаден портът Switchroot базиран на LineageOS 15.1, който превръща Switch в обикновен Android 8.1 таблет. На него можете да сърфирате в интернет, да гледате видеоклипове, да стартирате емулатори и каквото друго се сетите за Android устройство. Нещо повече – софтуерът е проектиран, за да стартира от обикновена microD карта. След като я премахнете, се зарежда стандартната операционна система на конзолата и можете да си играете любимите Nintendo игри.

Като нелегитимен порт обаче той си идва със своите проблеми и условия. На първо място, не можете да стартирате Switchroot LineageOS на нови конзоли, тъй като софтуерът се възползва от експлойт в чипа на устройството преди средата на 2018-та година. Ако сте закупили Switch след юли миналата година, последствията може да са непредсказуеми. Със сигурност последният рефреш на конзолата и Switch Lite ще бъдат имунизирани към хака. Бъговете са от най-различно естество. Конзолата не може да преминава в дълбок сън, което значи нисък живот на батерията. Не можете да обръщате дисплея, тъчскрийнът не работи изправно, Wi-Fi модемът понякога се изключва, докато не рестартирате. Да не говорим, че Android приложенията никога не са чували за Joy-Con контролери и следователно много малко могат въобще да ги използват.

Инструкциите за инсталиране и образите за записване върху microSD карти могат да бъдат открити на специална страница на Xda-developers.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за