Nintendo Switch: Хакери получиха достъп до Tegra 210 буутрома и защо това е важно

0
24

Нов ден, нов важен пробив на конзолната хакерска сцена, този път за Nintendo Switch.

Хакерът SciresM и неговият Team Reswitched обявиха, че са успели да получат достъп до т.нар. буутром на Tegra 210 – SoC платката, която захранва новата конзола.

Засега те не бързат да споделят файловете, получени по този начин, но стъпката е ключова за процеса по обратно инженерство що се отнася до процеса, по който стартира системата. По този начин ще продължи на още едно ниво търсенето на уязвимости в защитата на Nintendo.

Откриването на бъг в буут процеса, който може да се експлоатира, на практика означава пълен контрол върху устройството и възможността за инсталирането на къстъм фърмуер. Освен това, подобна пробойна е изключително трудна за пачване от страна на Nintendo, поне без хардуерна ревизия.

Процесът по обратно инженерство е бавен и труден и няма гаранция, че бъг в чипа на Nvidia ще бъде открит. Дори и това да стане, пак няма гаранция, че ще се използва публично. Хакерите от Reswitched работят на конзола с фърмуер 3.0, така че това трябва да бъде и вашият таван, ако решите да се пазите от ъпдейти.

Предполага се, че хакерите са си помогнали с дъмпване на буутрома на Nvidia Shield, която същто ползва Tegra 210.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за