NVIDIA публикува нов видеоклип на Doom на персонален компютър с видеокарта Titan X

1
0

Новата Doom трябва да излезе утре, но за да подгрее интереса на геймърите и да покаже възможностите на своите нови видеокарти, NVIDIA публикува 6-минутен видеоклип на геймплея на Doom. Този клип е много по-добър от предишната демонстрация и не е заснет от компютърния екран, а показва директния геймплей от видеокартата.

 

Това е фрагмент от голям геймплей на Doom, която е стартирана на персонален компютър с графична карта Titan X и с активиран Vulkan API. При резолюция 1920х1080 пиксела и при максимални графични настройки, мощната видеокарта осигурява стабилна честота от 60 кадъра в секунда. Да не забравяме, че графичната карта GeForce GTX 1080, същo с API Vulkan, осигурява сериозните 200 кадъра в секунда.

Vulkan е кросплатформен приложно-програмен интерфейс, който е продължение на OpenGL, но има значителни подобрения. Така например, Vulkan дава по-богати възможности на програмистите, осигурява по-дълбок контрол върху графичния процесор и по-малко натоварване на централния процесор. За разлика от DirectX на Microsoft, който има много ограничения, това решение се поддържа от различни платформи. Много специалисти наричат Vulkan технологията, Open Source алтернативата на DirectX.

 

Новият Doom трябва да излезе утре, петък, 13-ти май, с версии за персонални компютри, Xbox One и PlayStation 4.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "NVIDIA публикува нов видеоклип на Doom на персонален компютър с видеокарта Titan X"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка