fbpx
1.4 C
София

Oптимизирайте Интернет връзката си за гейминг с TCP Optimizer

Най-четени

Когато става въпрос за гейминг не се нуждаете от най-бързия възможен Интернет, а ви трябва връзка с минимално забавяне/латенция. Както можете да оптимизирате компютъра си, възможно е да направите същото с интернет връзката си с цел гейминг,  намалявайки забавянията.

Какво е TCP Optimizer

TCP Optimizer  е проста програма, която ви предоставя възможности за настройки за понижаване на латенцията на връзката, ако направите точните конфигурации. Приложението може да помогне както на новаци, така и на по-опитни потребители, така че не се плашете!

Програмата е създадена за настройване на широколентов Интернет, но може да се използва за всякакъв вид връзки – дори и за гигабитов Интернет. TCP Optimizer идва и с много други полезни инструменти, като тест за средното забавяне и намиране на най-големите пакети.

Трябва да знаете, че тази програма не върши чудеса и няма да ви отърве от изключително лош пинг или прекъсваща връзка, тъй като може да оптимизира вашите настройки само до определена степен. Чрез приложението изстисквате този последен 1% от способностите на вашата връзка, така че не очаквайте да свалите 20 от пинга си докато играете.

Настройки в TCP Optimizer за гейминг

За да настроите вашата Интернет връзка за гейминг и по-ниска латенция трябва да изпълните няколко бързи стъпки.

  1. Настойте плъзгача Connection Speed и изберете Optimal settings. Рестартирайте компютъра си и отново отворете TCP Optimizer

  1. Отидете в раздела Advanced Settings, изберете Custom долу в дясно и променете следните настройки:

Gaming Tweak – Network Throttling Index

NetworkThrottlingIndex: disabled:ffffffff

SystemResponsiveness: gaming: 0

  1. В полето Gaming Tweak – Disable Nagle’s Algorithm променете следните стойности:

TcpAckFrequency: 1

TcpNoDelay: 1

TcpDelAckTicks: 0

  1. Натиснете бутона Apply changes и отново рестартирайте машината си.

След като въведете тези настройки и рестартирате компютъра си би трябвало да усетите много по-стабилна връзка по отношение на пинга, докато играете. Препоръчително е да стартирате TCP Optimizer при всяко пускане/ рестартиране на компютъра ви, за да може програмата да стартира инициализиращия си процес, за да сте сигурни, че мрежовият ви адаптер използва точните настройки. Не е нужно да променяте нищо, защото ще се използват запазените опции.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини