Obsidian набира пари от феновете, за да създаде Project Eternity

1
56

Игралната компания Obsidian е решила да се обърне към своите фенове и други инвеститори, за да набере средства, с които да осъществи своята амбициозна фентъзи инициатива Project Eternity. За да бъдат събрани нужните пари се използва платформата Kickstarter, съобщи Eurogamer.

Project Eternity ще бъде фентъзи RPG в най-добрите традиции на хитове като Planescape: Torment, Baldur’s Gate и Icewind Dale. Заглавието на проекта засега е работно и на този етап той е обявен само за платформата PC.

Водещи фигури в Project Eternity са известните дизайнери Крис Авелон, познат с работата си по Planescape: Torment; Тим Кейн, създател на Fallout и Джош Сойер.

Една от характерните черти на новата игра ще бъдат тактическите битки, които ще се развиват в реално време. Геймърите ще имат възможност да ги спират на пауза при определени условия. Правилното позициониране на персонажите и координацията на атаките ще бъдат ключови за крайния успех.

В началото на играта ще имате възможност да създадете своя герой, а по пътя ще събирате спътници, които да ви помагат в приключението. Историята ще съдържа елементи за възрастни, а в течение на играта ще трябва да се взимат комплексни и трудни решения.

Obsidian търси финансиране от 1.1 милиона долара. Ако те бъдат събрани заглавието ще стане реалност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари