За Obsidian 2019 беше белязана от The Outer Worlds и цялото им внимание беше насочено в тази посока. Играта излезе с възторжени отзиви от геймърите и критиката, като мнозина, както преди излизането на заглавието, така и след това не спряха да правят сравнения с предишни игри на студиото, като Fallout: New Vegas. Но студиото в последните години беше известно най-вече с класическото си RPG Pillars of Eternity. Сега, когато Obsidian са вече част от Microsoft, а The Outer Worlds е на пазара, какво предстои? Ще има ли нов Pillars of Eternity? На този въпрос отговори в края на миналата седмица в Tumblr директорът по дизайна в Obsidian Джош Сойър.

„Ще има ли Pillars 3?“, започва Сойър своята публикация. Изглежда, че втората игра, Deadfire, не се е продал така добре, както са били очакванията на Obsidian, и особено в сравнение с първия Pillars of Eternity.

„Трудно е да се каже защо едно продължение се продава по-слабо от предшественика си, ако и двете игри са получили сравнително добри отзиви. Дали е защото първата игра е задоволила съществуващата нужда и публиката просто не се интересува от втората? Дали защото очакването е било по-слабо към продължението? Или защото, независимо от силните ревюта и силни продажби на първата игра, хората „в действителност“ не са я харесали? Може би това е комбинация от всички тези неща“, пише той.

„Не бих могъл да дам на нашите почитатели играта, която искат и без да разбера къде съм сгрешил, аз бих се опитал да отгатна какви са проблемите и как да ги оправя“, завършва Сойер.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за