Преди едно от ограниченията на платформата за виртуална реалност Oculus Rift беше липсата на функционалност в пространството на цяла стая. След издаването на версия 1.15 на приложението Oculus App нещата се променят.

С нея е възможно пълно проследяване на движенията в мащаб в рамките на една стая за Oculus Rift конфигурациите с три сензора. Това беше възможно още при предишната 1.14 версия (стига окулярът ви да притежава три сензора), но опцията беше все още в ранен етап на разработка и бе изключително нестабилна. Ориентацията в стая е възможна и за шлемове с два сензора, но работата на платформата е дори още по-нестабилна и преживяването е ограничено.

Функционалността в мащаба на цяла стая позволява на потребителя да изследва виртуалната реалност, като се движи свободно в по-широко пространство и всяко негово движение се регистрира прецизно от сензорите, за да се отрази и на VR приложението. Игрите, за които ще е полезна тази възможност, са Rec Room, Onward и Arizona Sunshine. HTC Vive разполагаше с ориентация на по-големи терени още при издаването си, но засега все още е най-скъпата VR платформа за обикновения потребител.

Oculus Rift с два сензора и Touch контролери се предлага на цена от $600. Допълнителният сензор за функционалност в стая се продава срещу още 60 долара. За сравнение HTC Vive е на цена от $800.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари