Omerta: City of Gangsters – една по-различна стратегия

2
29

Omerta: City of Gangsters представлява уникален поглед към завземането на един град по време на Сухия режим в бурните 20 години на XX-ти век.

Вие, като главен герой и шеф на мафиотска банда, трябва да намерите най-добрият начин да разширите територията си на влияние в Атлантик Сити. Самият град е разделен на 15 зони, които са точно копие на зоните на истинския Атлантик Сити и във всяка една има различна среда и различни врагове.

Вие ще сте The Boss, чиято история може да променяте. Той е лидер на малка банда, която иска да разшири своето влияние. Вие ще имате на разположение главорези, които може да контролирате, като всеки от тях има своите способности и характеристики, което ги прави уникални.

Това също означава, че когато се зададе някоя мисия, вие ще имате възможността да избирате кого да изпращате, спрямо това какво може да прави или не и кои са слабите му и силните му страни.

Самата игра се базира на енджина на Topico, което означава, че ни се предоставя възможността да строим, но по начин по който е непознат за Topico. Вместо да се занимавате с това да определяте броя на хората, които ще са нужни за даден строеж, на вас се пада задачата да се грижите за всичко, което би се грижил един бос на мафията.

Като да речем, дали дадена постройка ще е подходяща за малка бирария или за зала за незаконни боксови мачове.. Сградите могат да бъдат събаряни, купувани, унищожавани, давани под наем и въобще може да разполагате с тях, както ви харесва.

Малките подробности в играта могат да допринеста много – като например поведението ви спрямо обикновените хора. Гражданите могат да ви помагат или да ви дават съвети, ако се грижите за тях или пък кмета може да ви намрази, ако не правите необходимото и да ви изпраща ченгета на чести проверки.

Относно битките, тук нещата стоят по-различно, отколкото в Topico, където играещият нямаше контрол над събитията. Тук може да оставите битка да се разреши сама (auto resolve-режим ), или да се контролирате събитията. Когато изберте auto resolve-режима, на вас ви се съобщава шанса за победа и ви се дава избор за продължаване в авто-режим или интерактивен режим.

Когато завладявате различни райони на града, вие печелите награди, като ъпгрейд на оръжия или възможност за избор на главорези. Може да печелите и харчите пари, като забавното е, че в играта има два типа пари: мръсни пари (Dirty Money) и чисти (Clean Money). Мръсните се печелят лесно, но се харчат трудно, а проблема с чистите пари е точно обратният.

Самата игра е изключително детайлизирана като в нея е зададен реалновремеви денонощен цикъл, който допринася за атмосферата на играта. Ако забързате напред малко времето в играта може да видите как сенките се издължават. Обикновените хора не се разхождат много-много през нощта.

Издател:

Kalypso Media

Разработчик:

Haemimont Games

Предназначена за:

PC, Xbox 360

Жанр:

Стратегия

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари