Ori and the Blind Forest официално ще излезе и на Switch

0
49

Като резултат от удължената колаборация между Microsoft и Nintendo популярният платформър Ori and the Blind Forest ще дебютира и на конзолата Switch. Слуховете се въртяха от една седмица, но сега новината е факт. Японската компания го потвърди в края на своето YouTube видео Indie World. Досега играта беше ексклузивна за Xbox One и Windows персонални компютри, но лично Xbox Game Studios подготвя нейното преиздаване за Nintendo платформата. Microsoft очаква играта да излезе на пазара на 27-ми септември тази година.

Xbox Game Studios подготвя Definitive Edition изданието на Ori and the Blind Forest за пускане на Switch. То съдържа оригиналната игра заедно с допълнително съдържание като нови области за изследване и способности за главния герой. Анонсът е само малко следствие от вече дългото взаимоотношение между Microsoft и Nintendo. След анонса за тяхната сделка, за конзолата Switch се появиха игрите Minecraft, Hellblade: Senua’s Sacrifice и Cuphead. На портативното устройство можете дори да проверите Xbox Live профила си със специално приложение.

За останалите фенове Moon Studios вече подготвя продължение на играта, наречено Ori and the Will of the Wisps. То се очаква да излезе следващата година единствено на Windows PC и Xbox One конзоли, но сега е възможно и новата видеоигра да се появи на Nintendo Switch.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за