Otherland излиза през 2012

0
14

По-паметливите сред вас си спомнят, че през 2008 година компаниите RealU и dtp entertainment обявиха плановете си за разработката на многоползвателната онлайн игра Otherland, създавана по мотиви от едноименната трилогия на Тад Уилямс (Tad Williams).

В първият ден на GamesCom 2011 беше обявено, че разпространители на дисковото издание ще бъдат dtp entertainment, а на онлайн версията – gamigo AG. Беше публикуван и много любопитен дебютен трейлър на играта.

Otherland използва прословутият Unreal Engine 3, за да представи вълнуващите идеи на Тад Уилямс. Във вселената на играта хората, могат да се включат към компютър, чрез невронен интерфейс и да живеят в цифров вид в онлайн свят, наречен „Мрежата“.

Въпреки, че се основава на романите, играта няма да преразказва сюжета, а ще позволи на геймърите да преживеят собствени индивидуални истории, срещайки много персонажи от романите.

Играчите ще стартират в Lambda Mall, развлекателен и комуникационен център за срещи. Оттам ще бъде възможно да се телепортират към най-разнообразни игрални светове. Otherland излиза в САЩ и Европа през следващата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за