В края на 2019 Blizzard обяви, че Overwatch 2 не идва да замени оригиналната игра, а двете игри ще съществуват паралелно, като част от съдържанието на първата и втората игра даже ще бъдат споделени. Решението на компанията срещна единодушно одобрение от страна на играчи и медии. Сега обаче се оказва, че няма да е вярно. Това разбираме от Kotaku, които се позовават на наскоро провела се AmA (Ask me Anything) дискусия на страниците на Reddit с представители на Blizzard.

„Когато OW2 излезе на четвърти октомври, тя ще замести настоящите живи услуги“, отговаря на въпрос на участник в дискусията директорът на играта Арън Кели. В същото време обаче, PC Gamer привеждат публикация на Blizzard в Twitter от ноември 2019, в която заявяват ясно:

„Играчите на Overwatch 1 и и тези на Overwatch 2 ще играят заедно на едни и същи карти“, написаха Blizzard по това време.

Медията допълва, че към настоящия момент не може да се поръча единствено Overwatch 1, но и Watchpoint пакета, придружаващ Overwatch 2. Настоящето решение звучи логично, но въпроса е защо бе обявено нещо друго. Но пък факта, че Overwatch (2.0) става безплатна би трябвало да е успокоение за мнозина. Както знаете прогреса и различни други ваши активи ще бъдат пренесени автоматично в новата версия на играта.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари