Oxygen Not Included е следващото заглавие от разработчиците на най-трудните видеоигри, излязло от етап на ранен достъп

0
139

Всеки, който се е спирал на игрите на Klei Entertainment, знае, че това студио разработва най-непрощаващите заглавия. С дебюта си Mark of the Ninja и големия хит Don’t Starve разработчиците доказаха доколко хардкор могат да избутат стила на своите игри. До една степен Oxygen Not Included следва завета на своя създател. Играта бе достъпна още от февруари 2017-та година, но само в етап на ранен достъп (като Don’t Starve). Това лято заглавието официално дебютира в Steam платформата като напълно завършено. Ако сте се питали какво би било да създавате колония на непозната планета, чудейки се как да се предпазите от прииждащи астероиди, това е играта за вас.

Klei сподели за своя прогрес в официална публикация във форума си:

„Започнахме с игра, която имаше няколко Дупликанта и малко тръби, които да провеждат студена вода. След това добавихме нефт и автоматични машини, умения на клонингите… Сега те могат да избягат на повърхността на техния скалист дом и да търсят пътя си в космоса… разбира се, с вашите напътствия.“

Oxygen Not Included донякъде преповтаря стратегията на Don’t Starve. Вашата задача е да колонизирате непозната космическа планета с помощта на клонинги-Дупликанти. Показва ви се планетата, пускат се Дупликантите под земята… и от там нататък се оправяте сами. Играта не предлага обучение за геймплея (както имат повечето подобни симулации). Трябва да се научите на всичко самостоятелно. Това е интересно предизвикателство за опитните геймъри, но определено то би било неочаквана изненада за наскоро стъпващите в света на гейминга (или дори света на Klei).

Студиото уверява, че ще продължава да издава пачове с допълнения и в краен случай с решения срещу бъгове за Oxygen Not Included. Междувременно канадското студио вече е насочило поглед към пускане на следващото си заглавие Griftlands в етап на ранен достъп.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за