Paradox Interactive публикуваха редовния си годишен финансов отчет, от който става ясно, че компанията се е радвала през 2020 на една рекордна в историята си година. Студиото регистрира ръст в годишния приход с 39% в сравнение с 2019 – до 1.8 милиарда шведски крони ($216 милиона).

Най-добрата година на студиото от неговото основание е белязана също така от 33% ръст на печалбата (до 632 милиона шведски крони или $76 млн.). Тези резултати идват обаче на фона на едно доста слабо последно тримесечие на 2020, в което се регистрира спад в оперативната печалба с 51% на годишна база и понижение на приходите с 14%. Направените от студиото инвестиции през 2020 се равняват на 614 милиона шведски крони – с 45% повече в сравнение с предходния годишен период. Изпълнителният директор на Paradox Ебба Люнгерунд обяснява тези последни три месеца на 2020 с излизането на Crusader Kings III и Empire of Sin и това, което тя нарича „дегресивен амортизационен модел“ – нуждата да бъдат направени по-големи финансови корекции в двата месеца след излизането на игрите.

Заедно с това, на разработчика му се е наложило през този период да отмени неанонсирана видеоигра, което е оказало допълнителен негативен ефект върху споменатия период. В същия момент, студиото се хвали с преминаването на границата от пет милиона играча месечно във всичките им игри – увеличение с 25% на годишна база. Така, към този момент, Paradox имат 18 милиона собственици на акаунти, уточняват те – увеличение с 50% в сравнение с предходния годишен период.

Конкретно за видеоигрите на студиото, появили се през 2020, Люнгерунд говори за Empire of Sin – мафиотската стратегия на Romero Games, която според думите ѝ, не се е представила според очакванията при излизането си – както о отношение на своето качество, така и по приема ѝ от страна на пазара. Издателят се надява, че нещата ще се променяр към добро в бъдеще с очаквани следващи обновления и добавяне на съдържание.

Подобно и на много други бизнеси и компании по целия свят, наложените от правителствата ограничителни мерки в движението и живота на хората заради COVID-19, също са повлияли негативно на Paradox. Това е довело до забавянето и отмяната на няколко проекта, като за последно е отложена появата на Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 – за следващата година. Промяната е провокирана от смяната на разработчика на проекта, който вече няма да е Hardsuit Labs. Освен това, Paradox съобщават, че са прекратили временно предварителните заявки за играта до уточняване на точната дата на нейното излизане. Играта няма нова дата на излизане засега. Това, което издателят потвърждава е, че Bloodlines няма да излезе през настоящата година.

Това е поредното забавяне на играта, като тя беше отложена за тази година през август 2020. През същия месец, двама ключови разработчика напуснаха сцената на Bloodlines – водещият наратив дизайнер Браян Митцода и творческият директор Каай Клуни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари