Paradox премахна расистки мод за Stellaris

3
8


Paradox издаде Stellaris и вече се радва на заслужен успех. Неочакваният ход на студиото, известно с издаваните от него исторически гранд стратегии, като Europa Universalis, Hearts of Iron и Crusader’s King излезе със sci-fi заглавие, като играта се приема доста добре. Това, което обаче не бе добре прието от студиото и от немалко геймъри е скорошната поява на мод, който прави от всички хора от света на играта бели и променя имената им с традиционни за Европа имена. European Phenotype and Names Only (White Humans) – „Европейски фенотип и имена единствено (Бели хора)“. Дискриминационният мод създаде брожение във форумите на играта, а студиото взе решение да го забрани. „Ние имаме няколко правила за поведение, които са в сила в последните години и между тях е насаждането на расизъм, което не е прието. Ние възприемаме този конкретен мод като нарушаващ тези правила, но изглежда сякаш коментарите около него, а не самият мод, беше големия проблем тук“, сподели Сузана Меза Греъм в Twitter.

Дискусията относно мода и премахването му тече с пълна сила в Reddit и във форума на играта, където за два дни има публикувани над 400 мнения преди темата за мода да бъде закрита.

Междувременно студиото излезе и с официална позиция по случая, изразена пред Eurogamer: „Ние публикувахме играта с реалистично отразяване на човешката раса, тоест – разнообразно по отношение на своя етнос и идентичност. Ние приемаме с радост идеята, че играещите публикуват модове, които са реализацията на представата им за това как те искат да играят играта, но ние НЕ желаем да помагаме на дискриминационни действия“.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
AzhenAgentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

А какво ако не искам да срещам в играта герои или персонажи които се казват Хасан ,Мехмед , Абдула и т.н. ? Аз съм си купил играта и не искам да имам такива срещи и със случайността която има тази игра като нищо може да се получат изцепки от типа на Хитлер с арабско име и тн.

Отново толерастията удря , този път игрите …

Agentpat™
Agentpat™

Следващата стъпка, на неолиберастите, ще е пускането на игра в която ще има педали, травестити и транссексуални и ако искаш да проследиш историята до край, ще трябва да играеш с всички обратни кретени в играта.
Та, те това ни чака – помнете ми думата!

Azhen
Azhen

Мда , май май си по-близко до истината отколкото много хора предполагат… След легализирането на LGBT в хАмурика , навсякъде масово започнаха да се пръкват хомосексуални герои и персонажи , мамка му дори и римейка на новия Спайдърмен е с хомосексуални наклонности… да се учат децата сигурно.