Paradox премахна расистки мод за Stellaris

3
5


Paradox издаде Stellaris и вече се радва на заслужен успех. Неочакваният ход на студиото, известно с издаваните от него исторически гранд стратегии, като Europa Universalis, Hearts of Iron и Crusader’s King излезе със sci-fi заглавие, като играта се приема доста добре. Това, което обаче не бе добре прието от студиото и от немалко геймъри е скорошната поява на мод, който прави от всички хора от света на играта бели и променя имената им с традиционни за Европа имена. European Phenotype and Names Only (White Humans) – „Европейски фенотип и имена единствено (Бели хора)“. Дискриминационният мод създаде брожение във форумите на играта, а студиото взе решение да го забрани. „Ние имаме няколко правила за поведение, които са в сила в последните години и между тях е насаждането на расизъм, което не е прието. Ние възприемаме този конкретен мод като нарушаващ тези правила, но изглежда сякаш коментарите около него, а не самият мод, беше големия проблем тук“, сподели Сузана Меза Греъм в Twitter.

Дискусията относно мода и премахването му тече с пълна сила в Reddit и във форума на играта, където за два дни има публикувани над 400 мнения преди темата за мода да бъде закрита.

Междувременно студиото излезе и с официална позиция по случая, изразена пред Eurogamer: „Ние публикувахме играта с реалистично отразяване на човешката раса, тоест – разнообразно по отношение на своя етнос и идентичност. Ние приемаме с радост идеята, че играещите публикуват модове, които са реализацията на представата им за това как те искат да играят играта, но ние НЕ желаем да помагаме на дискриминационни действия“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Paradox премахна расистки мод за Stellaris"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

А какво ако не искам да срещам в играта герои или персонажи които се казват Хасан ,Мехмед , Абдула и т.н. ? Аз съм си купил играта и не искам да имам такива срещи и със случайността която има тази игра като нищо може да се получат изцепки от типа на Хитлер с арабско име и тн.

Отново толерастията удря , този път игрите …

Agentpat™
Agentpat™

Следващата стъпка, на неолиберастите, ще е пускането на игра в която ще има педали, травестити и транссексуални и ако искаш да проследиш историята до край, ще трябва да играеш с всички обратни кретени в играта.
Та, те това ни чака – помнете ми думата!

Azhen
Azhen

Мда , май май си по-близко до истината отколкото много хора предполагат… След легализирането на LGBT в хАмурика , навсякъде масово започнаха да се пръкват хомосексуални герои и персонажи , мамка му дори и римейка на новия Спайдърмен е с хомосексуални наклонности… да се учат децата сигурно.