Анонсът на Victoria 3 от страна на Paradox Interactive през май тази година беше една от най-добрите новини за всеки почитател на гранд стратегиите. И макар точната дата на излизането на играта все още да не е уточнена, то в последните седмици Paradox започнаха да публикуват подробности за Victoria 3.

След като обърнаха внимание на някои чисто военни неща (като например това, че с третата игра няма да може да издавате преки заповеди към войниците, а единствено изпращането им на фронта), Paradox обръща поглед и над икономическата страна на въпроса.

Икономическата цена на войната се явява важен аспект в новата игра от популярната поредица. Paradox искат да подчертаят какво означава една война за благосъстоянието на една държава: ресурсите, които разходва една армия и огромното търсене на продукти от първа необходимост. Когато управниците на една държава се готвят за сблъсък, те трябва да се уверят, че индустрията ще ги подкрепи, а икономиката няма да бъде разрушена от евентуалните търговски блокади и недостиг на работна ръка. Засегнат е и последния въпрос, който произхожда от задължителната военна служба и липсата на работници, породена от войната. Образува се порочен кръг, при който държавата се нуждае от хора за фронта, но и от работници във фабриките, които да подпомагат същия този фронт с провизии, но също така с оръжия, муниции, облекло.

Не е подминат въпроса и за изграждането на стройна инфраструктура, което отново ще изисква максимална концентрация от вас, тъй като нормалното функциониране на линиите за доставка може да наклонят везните във ваша полза или вреда в хода на войната. Victoria 3 ще предложи няколко типа бойни единици – от милициите до редовната армия, като тук отново ще има значение икономическото състояние на страната ви и законите, които я управляват.

Обръща се внимание и на следвоенния период, който е не по-лесен период за управление от самата война. Следвоенното време е оставило земята опустошена, има недостиг на мъже, които да прибират реколтата, да се трудят във фабриките, има недостиг на технология и различни ресурси.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари